Dzisiaj przyszła do mnie miła paczuszka a w niej
produkty firmy Dan Cake. Do przetestowania dostałam Ciabattę, pszenny chleb
wiejski, włoskie pieczywo.
Jest to półprodukt, który trzeba wrzucić do
piekarnika rozgrzanego w 200’C i piec ok 20 min. Tyle, też piekłam.
Przyznam, że rzadko kupuję takie produkty, dlaczego?
Trafiałam na złą jakość. Kiedyś też pracowałam z takimi półproduktami. Były to
ciasta, ciastka, bułki i chleby. I najgorsze były chleby.
Ciabattę postanowiłam przetestować, przede wszystkim z ciekawości, wygląda tak apetycznie w tej folii. I co najważniejsze, po otworzeniu, pachnie chlebem!
Za nim doszliśmy z synem do wypieku chleba, musieliśmy
skusić się na te przepyszne świeże mufinki stracciatella. Pyszne, aromatyczne, wilgotne
z kawałkami czekolady, dość spore i mięciutkie mufinki. Szczerze? Były na stole
max. 5 minut.
Ale wracając do ciabatty. Po wyciągnięciu, chleb
pięknie pachniał. Daliśmy go do przestygnięcia, bo strasznie chcieliśmy już
zjeść. I powiem wam, że w środku chleb był ciepły i bardzo dobrze się kroił.
Delikatnie się kruszył. Chleb jest naprawdę pyszny, nie jest gumiasty, nie
czuje się jak w niektórych chemię.
Naszą ciabattę zrobiliśmy troszkę na włosko.
-ciabatta Dan Cake,
-2 ząbki czosnku,
-4 łyżki miękkiego masła,
-1 opak. sera camembert ziołowego,
-2 pomidory
-zioła prowansalskie
Ciabattę pokroić na kromki ( nie za cienkie).
Dwa ząbki czosnku wyciskamy i mieszamy 4 łyżkami
miękkiego masła. Smarujemy kromki.
Ser camembert kroimy na cienkie plasterki. Pomidory
też kroimy na plasterki i potem na szerokość plasterka. Układamy na przemian
raz pół plasterka pomidora, raz sera, tak by na kanapce było 3x pomidor i 2x
ser.
Kanapki rozeszły się w 30 min. Został nam jeszcze jeden
chlebek, a ja już płaczę, że to ostatni :( Naprawdę, szczerze Wam polecam. Sami
spróbujcie, czekam na komentarze, mam nadzieję, że posmakuje Wam, tak jak i
mnie.
Mam nadzieję, że jeszcze będę miała możliwość testowania innych produktów firmy Dan Cake. Pozdrawiam Serdecznie :)
i u mnie niedługo będzie testowanie ciabaty :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam to robić :-) a ta ciabatta to najlepsza jest z Bierdronki mniam!
OdpowiedzUsuń