niedziela, 15 listopada 2015

Guacamole - awokado i zielona papryka

Tym razem postanowiłam zrobić awokado z paprykę. Szczerze? pyszniejsze. Troszkę zmodyfikowałam przepis i jak dla Mnie al dente. Czy ktoś z Was ma jakieś informacje czy można guacamole mrozić? Pytam z czystej ciekawości ;)

Składniki: 

  • 1 awokado
  • 1 zielona papryka
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 3 jajka na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Awokado musi być bardzo dojrzałe czyt. bardzo miękkie. 3/4 awokado i papryki oraz pozostałe składniki z blenderować. Na koniec dodałam sól, pieprz do smaku i 1/4 części awokado rozdrobniłam widelcem a ¼ część papryki pokroić drobniutko. Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje po 2h. Smacznego.





10 komentarzy:

  1. Bardzo fajny przepis, muszę spróbować :)

    http://owcewgorach.pl/ moją pasją!
    Pozdrawiam i zapraszam

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam! Świetne przepisy, wyglądają bardzo smaczne :) będę wpadać, częściej i szukać inspiracji... do tej pory korzystałam z http://kcalmar.com/blog/ ;) może i Ciebie zainspiruje!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne :) I ja bym nie mroziła. Traci wtedy smak.

    OdpowiedzUsuń
  4. Moda na diete bez glutenu:) Ja juz wyprobowałam a Wy?


    https://100club.pl/artykuly/Jak-zbilansowac-diete-bezglutenowa,42.html

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajny przepis, pysznie to wygląda :-)
    Zapraszam do mnie :-)
    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Szybki przepis na pyszną dorade ! :) Max 30 min i danie gotowe :)

    Przepis napisał Giancarlo Russo Kucharz przygotowujący dania dla najbardziej znanych polityków, biznesmenów, aktorów,piosenkarzy oraz firm wiodących na rynku polskim.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Wystąpił błąd w tym gadżecie.