Guacamole hmm... powiało meksykańskim klimatem. Nic innego jak pasta z awokado.Nie będę się nawet rozpisywać. Istnieje wiele odmian z różnymi dodatkami, ja przyznaję zrobiłam pierwszy raz, po tym jak pierwszy raz zostałam poczęstowana
na parapetówce Krzysztofa i Kasi ;) podali je z nachosami. W ogóle byłam w szoku bo nie przepadam za nachosami jak i awokado.
A tu takie zaskoczenie, pyyyyyszoooota.
Składniki:
1 awokado
1 ząbek czosnku
3 jajka na twardo
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z limonki
sól
pieprz
Awokado musi być bardzo dojrzałe czyt. bardzo miękkie. 3/4 awokado i resztę składników potraktowałam blenderem. Na koniec dodałam sól, pieprz do smaku i 1/4 części awokado rozdrobniłam widelcem, wszystko wymieszałam i wstawiłam do lodówki. Po 2h było naprawdę pyszne w smaku.Polecam ;) tak szczerze, szczerze :)
Dziękuję za udział w akcji :-)
OdpowiedzUsuń