
nie żałuję! a teraz dodałam kilka składników i oczywiście wszystko pysznie smakowało.
Z resztą sami się przekonacie, jeśli spróbujecie.
Składniki:
2 kg dyni po obraniu (jak na zdjęciu, małe)
1 kg marchewki
3 garście szpinaku (liście świeże)
2 średnie cebule
3 ząbki czosnku
3 szklanki bulionu drobiowego
1/2 pęczku świeżej pietruszki
sól, pieprz
zioła prowansalskie
oliwa z oliwek
pestki dynii

Dynię, marchewkę, czosnek i cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelnii z dodatkiem oliwy z oliwek. Bulion wlewamy do garnka, następnie wrzucamy podsmażone warzywa. Dodajemy zioła i pokrojoną świeżą pietruszkę. Wszystko gotujemy na małym ogniu do miękkości. Następnie odstawiamy z ognia, blenderujemy na krem. dodajemy sól, pieprz do smaku. Nakładamy i posypujemy pestkami dynii.
Ostrzegam, wychodzi przepyszne i uzależnia :)
JESIENNA HERBATKA OWOCOWA


Smacznego
Pięknie podane,kolorowe i tak jesienne a do tego cudowne zdjęcia😃
OdpowiedzUsuńDzieki Aniu ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w moich akcjach :-)
OdpowiedzUsuń