poniedziałek, 11 czerwca 2012

Sernik na zimno z żurawiną, pestkami dyni i migdałami. - coś na szybko i zdrowo.


Zrobiłam coś szybkiego i ze zdrowymi dodatkami. Ja był mecz Polska- Grecja, musiałam coś upichcić, to będzie jedno z pyszotek które zrobiłam ;-) Troszkę poszłam na łatwiznę, ale kiedyś wygrałam opakowanie sernika na zimno więc chciałam wykorzystać.





Składniki:
1 opak. Biszkoptów (TWARDYCH)
1 galaretka diamentowa (firmy Wodzisław, ta galaretka jest przeźroczysta).
1 mały serek waniliowy
3 łyżki żelatyny fix deserowe Dr. Oetkera +woda
sernik na zimno Dr. Oetkera +mleko
20g płatków migdałów
40g pestek z dyni
60g suszonej żurawiny (pokrojone na pół)



Biszkopty (twarde!) wrzucamy do blendera i kruszymy wręcz na proszek. Dodajemy serek waniliowy i mieszamy. Dodajemy wcześniej rozrobioną żelatynę. Wykładamy do do tortownicy na tarte ( ja na spód daję papier do pieczenia, masa nie wypływa, bo jest bardzo gęsta. Na spód kładę sernik na zimno zrobiony według instrukcji na opakowaniu (dodaję tylko mleko i miksuje). Rozsmarowujemy na spód biszkoptowy i dodajemy posypujemy na wierzch płatki migdałów, pestkami dyni i żurawiną.

Pyszotka :))))

3 komentarze:

  1. To musi być pyszne!!! Mniam, mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To musiało być pyszne. Nigdy nie słyszałam o tej galaretce

    OdpowiedzUsuń
  3. Trochę mam problemów z odczytaniem przepisu... Nie chcę Ci tu marudzić, Feri, ale mój wzrok już nie jest idealny, mogę poprosić o większą czcionkę? Wygląda to smakowicie... Wcześniej nie mogłam skomentować, pole do komentowania zakrywała taka duża fotka. Ale bywałam... Pozdrawiam najserdeczniej...:))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Wystąpił błąd w tym gadżecie.